2014-02-27

FARASU - KE ARAH PENGHASILAN ALBUM KEDUA


Ini mungkin satu berita benar bahawa Farasu akan menghasilkan album kedua yang dalam perancangan akan diterbit dan dikeluarkan pada pertengahan tahun ini. setakat ini Farasu giat berlatih lagu-lagu terbaru sebagai persediaan dan persiapan melalui proses rakaman yang akan dimulakan pada pertengahan Mac ini. 


Sebelum ini Farasu ada mengeluarkan rakaman terbaru tiga lagu iaitu Against Tyranny, Keris Songsang dan Tangisan Malam. Ramai yang menyangkakan itu merupakan material bagi album seterusnya namun ketiga-tiga lagu itu adalah versi bagi memperkenalkan vokalis kini Farasu, Shah Zaini. Rakaman terbaru yang bakal diterbitkan nanti merupakan lagu-lagu baru dan tidak ada rakaman semula lagu-lagu lama.


Kemungkinan Farasu akan memuatkan lapan lagu. Proses rakaman yang akan bermula pertengahan Mac ini melibatkan rakaman khusus untuk drum dahulu. Kali ini Farasu akan lebih teliti khususnya aspek-aspek teknikal agar tidak berlaku kegagalan rakaman yang menenggelamkan 'sound' pedal atau tidak seimbang atau kehilangan stroke-stroke drum akibat proses mixing yang tidak sempurna.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...