2015-09-16

ABLASA - MAARIJIM MIN NAR (DEMO #2, 2015)


15 September 2015 adalah sejarah baru buat ABLASA bilamana band Black Metal solo ini dengan rasminya secara independen merilis demo kedua berjudul “Maarijim min Nar”. Pengeluaran demo ini pastinya menjadi kesinambungan terbaik buat ABLASA setelah mereka muncul dengan demo pertama “Beek run Syatin” yang dirilis pada 2 Februari 2015 yang lalu. “Maarijim min Nar” menyenaraikan 6 buah track rakaman terbaharu ABLASA, seperti berikut:

01. Open Ceremony
02. Dance of al-Khubutsi
03. Dance of al-Khobaaits
04. Dance of Dzu ath-Thifyatayn
05. Dance of al-Abtar
06. Close Ceremony

Satu-satunya pendokong ABLASA, saudara Sakar (semua instrumen) walaubagaimanapun memaklumkan bahawa demo kedua ini “Maarijim min Nar” mengetengahkan sedikit kelainan berbanding yang pertama dahulu. “Untuk demo kali ini ianya sedikit berbeza, ianya tiada vokal, tiada lirik, hanya muzik. Ia adalah seakan upacara tarian di dalam api semata-mata!”, ujar Sakar menjelaskan intipati rilisan band beliau.


ABLASA “Maarijim min Nar” Demo #2, 2015 ini dikeluarkan dalam format CD-R (slim CD case) terhad kepada 33 salinan (hand-numbered) sahaja! Sesiapa yang berminat bolehlah dapatkan sekarang pada harga cuma RM10 (tidak termasuk kos pengeposan). Setiap pemilikan demo ini akan turut diberikan poster bersaiz A3. Difahamkan, “Maarijim min Nar” akan turut diriliskan di Eropah oleh label Ukraine, DEPRESSIVE ILLUSIONS RECORDS sedikit masa lagi. Only For Blackheart Hordes!

INFORMASI:
facebook.com/ablasaband

BERKAITAN:
ABLASA - BAKAL RILIS DEMO KEDUA

TERDAHULU:
ABLASA - BEEK RUN SYATIN (DEMO 2015)
ABLASA - BEEK RUN SYATIN (EDISI INDONESIA)
ABLASA - BEEK RUN SYATIN [TAPE FORMAT]
ABLASA - BEEK RUN SYATIN (EDISI EROPAH)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...