2013-03-31

PETALING JAYA NATIONALIST ATTACK METAL SPLIT 2009


BERITA


Split 5 Way Petaling Jaya Nationalist Attack Metal! (2009) merupakan pengenalan kepada umum akan scene Darah & Maruah Tanah Melayu. Kesemua band-band ini aktif di awal kemunculan gemilang Darah & Maruah Tanah Melayu pada tahun 2008-2009. Rata-rata band ini telah ditamatkan, ditukar nama atau digantung statusnya serta aktif menjadi band baharu.

Walaupun tertulis 5 band walaubagaimanapun split ini mengandungi 6 band keseluruhannya kesemuanya dari daerah Petaling Jaya mewakilkan scene Darah & Maruah PST. Yakni:

1. Vetis (NS deathrash)
2. Dexekrators (NS blackthrash) -menukar nama kepada Hellscream-
3. Steel Crescent (Heavy folk metal) -menukar nama kepada Hikayat-
4. Maruah (RAC heavy metal)
5. Wraith (NS blackdeath)
6. Chains (thrash metal) -asalnya dikenali sebagai Backlash-

Oleh kerana mutu rakaman yg rendah akibat trek-trek diambil dari rehearsal dan juga live gig set, oleh itu split ini tidak dijual kepada umum dan hanya digunakan sebagai trade utk tujuan promosi ke serata dunia dan juga di dalam negara. Kesemua ahli Darah & Maruah TM PST memegang hakcipta split ini utk digunakan sebagai aktiviti trade kami.

Cadangan dari meja editorial: Darah & Maruah TM bercadang utk membuat split baharu secara berperingkat-peringkat demi memperkenalkan band-band kami yg besar bilangannya kepada umum, kali ini mutu rakaman dan penghasilan akan dilakukan secara profesional dan ianya akan disebarkan ke khalayak ramai. 4 band sahaja akan dipilih menerusi setiap edisi split yg akan dikeluarkan secara berperingkat-peringkat.

Berita diambil dari:
http://darahdanmaruah.blogspot.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...